۱۵ روش برای رفتار با کودک بیش فعال

حتما دیگر همه می دانیم که بیش فعالی در کودکان چه بیماری ای است و کودکان بیش فعال چه علائمی را از خود نشان می دهند؛ بی قراری، کم توجهی، بی دقتی و خیلی از علائم مشابه که البته اگر تا سن خاصی ادامه یافته و درمان نشوند، حتما کودک را در بزرگسالی به سمت رفتارهای پرخطر سوق می دهند.

البته شاید خیلی از والدینی که چنین فرزندانی دارند، هنوز نمی دانند که در برابر بیش فعالی کودک خود چه عکس العملی را باید نشان دهند. راهکارهای زیر ممکن است در این مورد به شما کمک کنند:

۱) فرزند شما همان کاری را انجام می دهد که شما انجام می دهید فرزندان شما برای این که چگونه در دنیای بیرون رفتار کنند، از رفتار شما الگو می گیرند. شما باید از رفتار خودتان برای راهنمایی فرزندتان کمک بگیرید.

اگر می خواهید فرزندتان کلمه «لطفا» را به کار برد، خودتان نباید استفاده از این کلمه را فراموش کنید. اگر می خواهید فرزندتان با صدای بلند صحبت نکند، باید صدای خود را همیشه در حد معقول نگه دارید. فراموش نکنید آنچه که در عمل ثابت می کنید، بسیار مهم تر از آن است که حرفش را می زنید.

۲) احساستان را به فرزندتان نشان دهید صادقانه به فرزندتان نشان دهید که رفتار او چه تاثیری در شما می گذارد. احساسات فرزند شما از خود شما تاثیر می پذیرد. شما برای فرزندتان شبیه یک آینه هستید. او احساسات و رفتار شما را دریافت می کند و بازتاب می دهد.

در سن ۳ سالگی کودک می تواند احساسات خود را به صورت واقعی نشان دهد. یک مثال ساده؛ وقتی شما می گویید: «من از این زندگی خسته شده ام» و با ضمیر«من» جمله را آغاز می کنید، به فرزندتان این امکان را می دهید که زندگی را از دیدگاه شما ببیند. بنابراین در انتخاب جملاتتان بسیار دقیق باشید.

۳) فرزندتان را به کار خوب تشویق کنید وقتی فرزندتان به گونه ای رفتار می کند که شما می پسندید، می توانید او را با جملاتی مثبت تشویق کنید. وقتی فرزندتان تکالیفش را به موقع انجام می دهد، به او بگویید: «من به داشتن پسر یا دختری مثل تو افتخار می کنم».

۴) دوستانه در مقابل فرزندتان زانو بزنید زانو زدن روی زمین به طوری که در مقابل فرزندتان قرار بگیرید، یکی از قوی ترین راه های ارتباط مثبت با او است. وقتی به فرزندتان نزدیک می شوید، به او اجازه می دهید تا از آهنگ صدای شما آنچه را که فکر می کنید، دریافت کند و بر آنچه مورد نظر شماست تمرکز کند. وقتی توجه او را به خود جلب کنید، دیگر لازم نیست با اجبار او را وادار به این کار کنید.

۵) برای فرزندتان یک شنونده خوب باشید گوش کردن به عقاید فرزندتان یکی از راه های کنترل کردن آنهاست. فرزند شما برای این که نمی تواند عقاید خود را خوب مطرح کند، دچار نا امیدی می شود. شما می توانید با یک جمله ساده از بروز این نا امیدی جلوگیری کنید؛ مثل «من می دونم تو چه احساسی داری و کاملا درکت می کنم». با این جلمه به او کمک می کنید که بر کشمکش های درونی خود غلبه کند. به او ثابت می کنید عقاید او مورد احترام شماست.

۶) به قولتان عمل کنید زمانی که بر اساس قول هایی که داده اید عمل می کنید، چه خوب و چه بد، فرزندتان به شما اعتماد خواهد کرد و به شما احترام می گذارد. بنابراین وقتی به او قول می دهید پس از مرتب کردن اتاقش او را به پارک می برید، باید به قولتان عمل کنید.

یا وقتی قول می دهید موقعی که با شما به کتابخانه می آید اگر آرام باشد او را به شهر بازی می برید، ولی او بر خلاف نظر شما عمل می کند، اصلا لازم نیست به او اعتراض کنید. فقط به آنچه که قول داده بودید، عمل نکنید. همیشه عمل کردن بسیار مهم تر از حرف زدن در مورد چیزی است.

۷) وسایل با ارزش را از دسترس فرزندتان دور نگه دارید وقتی عینک شما وسیله جالبی برای بازی در نظر فرزندتان است، فراموش نکنید که او نمی داند نباید با خیلی از وسایل ضروری بازی کند. کافی است این وسایل را از دسترس فرزندتان دور کنید.

۸) مرزهای مشخص بین خودتان و فرزندتان قرار دهید قبل از این که در امور شخصی فرزندتان دخالت کنید، بهتر است از خود بپرسید آیا این دخالت واقعا لازم است؟ بهتر است درخواست ها و دستورالعمل ها و پاسخ های منفی را به حداقل ممکن برسانید تا از بروز کشمکش های درونی و احساسات نا هنجار جلوگیری کنید.

۹) فرزند شما باید بداند که با داد و فریاد کاری از پیش نمی برد فرزند شما با داد و فریاد چیزی را از شما می خواهد ولی با توجه کردن به داد و فریادهایش او را بیشتر به این کار تشویق می کنید.

در این مواقع به او بگویید نه! یعنی نه! و تحت هیچ شرایطی این کار را برای او انجام نمی دهید. اگر به او بگویید نه یعنی نه، ولی آن کار را برای او انجام دهید، او عادت می کند برای درخواست کوچک ترین چیزی ناله و شکایت کند و می داند در نهایت موفق می شود. باید از ایجاد این حس در فرزندتان جلوگیری کنید و به او یاد دهید که باید قوی باشد.

۱۰) خواسته هایتان را مثبت و آسان با فرزندتان مطرح کنید اگر خواسته ها یتان را واضح و ساده با فرزندتان در میان بگذارید، او می داند که شما از او چه انتظاراتی دارید و تفکر او را در یک مسیر مثبت قرار می دهید. برای مثال به جای استفاده از حالت منفی جمله «در را باز نگذار» از حالت مثبت«لطفا در را ببند» استفاده کنید.

۱۱) به فرزندتان مسئولیت و فرصت تجربه دهید وقتی فرزندتان رو به رشد می رود، مسئولیت رفتارش را به خود او واگذار کنید و به او اجازه دهید تا مراحل طبیعی رشد رفتاری را خودش تجربه کند. لازم نیست که همیشه شما مسئولیت هایش را به او گوشزد کنید. با توجه زیاد به فرزندتان حس مسئولیت پذیری را از او سلب می کنید. شما باید به فرزندتان فرصت دهید تا خودش به نتایج منطقی برسد.

۱۲) هر چیزی را یک بار به فرزندتان بگویید و به او فرصت حرکت دهید انتقاد دائم از فرزندتان نه تنها کاری از پیش نمی برد بلکه فقط باعث خستگی خود شما می شود. اگر می خواهید فرزندتان با شما همکاری کند، بهتر است با یک بازی ساده از او بخواهید کاری را که می خواهید، انجام دهد.

در این بازی شما از فرزندتان در انجام کاری کمک می گیرید، از شماره یک تا شماره ۳ بشمارید، با توجه به کاری که به او سپرده اید زمان بین شماره یک تا۳ را در نظر بگیرید. اهمیت بازی را به او یادآوری کنید و شروع به شمارش کنید. در این فاصله او باید آن کارا انجام دهد.

۱۳) به فرزندتان ارزش دهید و به او نشان دهید که فرد مهمی است فرزند شما دوست دارد که در امور خانواده سهیم باشد. شما می توانید با واگذار کردن کارهای خیلی ساده منزل یا کارهایی که فرزندتان می تواند به سادگی از پس آنها بر بیاید، به او فرصت دهید تا نقش خود را به عنوان یک فرد مهم در امور خانه بازی کند.

این باعث می شود که فرزندتان اهمیت نقش خود را در خانه احساس کند. هر چه کارهای بیشتری به او بسپارید، او بیشتر تلاش می کند. سپردن کارهای بی خطر منزل به فرزندتان باعث می شود

▪ او تبدیل به فردی مسئول شود

▪ اعتماد به نفس در او به وجود آید

▪ به خود شما هم کمک کند.

۱۴) به فرزندتان فرصت دهید خودش از حقوقش دفاع کند در زندگی فرزند شما موقعیت هایی پیش می آید که او باید بتواند از حقوق خود دفاع کند. شما باید این موقعیت ها را به صورت ساده برای او فراهم کنید تا درصورت لزوم خود او بتواند از حقوقش بدون کمک شما دفاع کند.

۱۵) لبخند را به چهره فرزندتان هدیه دهید یکی دیگر از راه های کاهش تنش روانی و کشمکش های درونی فرزندتان این است که با او شوخی کنید. می توانید وانمود کنید که یک هیولای ضعیف هستید که او می تواند شما را شکست دهد یا صدای حیوانات را تقلید کنید. یک شوخی ساده لبخند را برای شما و فرزندتان به ارمغان می آورد

لینک های مرتبط :

بیش فعالی و درمان آن

رژیم غذایی کودکان بیش فعال

بازی های افزایش دقت و تمرکز حواس در کودکان بیش فعال

۳۳ comments

  • با سلام وخسته نباشید
    برادرمن۹سالشه اضطراب بسیارشدیدی داره و کمی بیش فعالی در مدرسه نمیمونه و ازش فرار میکنه خیلی خودشودست بالا میگیره یه راهنمایی میخواستم هر جابردیم ازهمینی که هست بدترشده

    • در پاسخ به خواهر محمدعلی
      با سلام
      اضطراب و بیش فعالی کودک حتما نیاز به درمان تخصصی داره و اگر درمان نشود می تواند با مشکلات رفتاری در خانه و مدرسه خودش را نشان دهد.پس قبل از هر کاری ابتدا یک درمانگر با تجربه بیابید تا هم روی کودک کار شود و هم آموزش های لازم را به خانواده بدهد…

  • با عرض سلام و خسته نباشید
    ببخشید من پسر چهارساله ای دارم که از یک سالگی که راه افتاد شیطنت داشت که قابل قبول بود ولی مثلا در سه سالگی دیگه من و پدرش از دستش خسته میشدیم کلا تحرکش زیاده،بالا و پایین می پره و حتی بالای کابینت ها می ره ولی ما سعی کردیم باهاش کنار بیایم هرچند که ما هم مشکلات تربیتی داشتیم چون خیلی اذیت میکرد و از چیزهایی که منع میشد و می دونست ما ناراحت میشیم دوباره انجام میداد ماهم دعوا و بی اعتنایی میکردیم،ولی االان یکماهی هست که خیلی بدتر و حرف گوش نکن تر شده بسیار لجباز و بیقراریش بیشتر شده،از اول هم ناخن جویدن داشت ولی هوشش خوبه و شعر و سوره بلده رنگ ها رو کامل تشخیص میده و اعداد رو تا ده،
    وقتی دوسالش بود بچه ها رو میزد ولی الان خیلی باهاشون مهربونه اصلا نمی زنه و بهشون محبت میکنه و عاشق نوزاد هست و مرتب به من میگه برای من هم نی نی بیارید،حتی با خاله و دایی و…خیلی مهربون برخورد میکنه و اگه یه موقع مثلا دستش بهشون بخوره درحالیکه عمدی نبوده ازشون معذرت خواهی میکنه ولی تو مهمونیه من و باباش هنوز باید مراقبش باشیم چون یه جا نمیشینه و دوست داره ازهمه چی سردربیاره و هیجاناتش زیاده و خیلی بالا و پایین می پره ولی اگه کسی دعواش کنه چه ما چه بقیه بشدت عصبی میشه و بشدت داد میزنه که قطعا اونو ازما یادگرفته چون خیلی اذیت میکنه ما دادمیزنیم ،فقط مشکل ما بیقراریش و تحرک زیاد و عدم توجه به حرفی که ما بهش میگیم و قانون پذیریش هست،ما تو شهرمون کلا دوتا روانپزشک کودک هست که هردو با فقط چندتا سوال و بدون وقت گذاشتن سریع تشخیص بیش فعالی دادند و قرص تجویز کردن ریسپیریدون،
    میخاستم بدونم بااین اوصافی که من گفتم ازنظر شما احتیاج به دار و داره پسرم یا نه؟ چون من خودم مخالف دارودادن هستم ولی ازطرفی صبرم رو هم ازدست دادم و خیلی نمیتونم صبور باشم و خوب تربیت کنم،میشه خودم باورش مشاوررفتن و بدون دارو درمانش کنم؟

    • در پاسخ به ترابی
      با سلام
      برای بیش فعالی هم رفتاردرمانی و هم دارودرمانی مطرح است, حالا با توجه به شدت و مداخله نشانه ها باید دید خط اول درمان به چه سمت و سویی می رود. ولی به هر حال ابتدا با یک روانشناس اصول رفتاردرمانی را آموزش ببینید و جلو روید…

  • سلام پسر ۶ساله ای دارم که خیلی شیطنت دارد وقتی من خواب باشم یا گاهی مدت نیم ساعت تنها خونه باشد دست ب وسایلی میزد که خطرناک و اصلا ربطی بهش نداره و برای خوردن خوراکی یا هرجیزی دائم آویزون کابینت میشود و خیلی حرف گوش نمیده و اینکه خیلی سر غذاخوردن اذیت میکنه بد غذا شده سر سفره آروم نمیشینه حتما یا باید کارتون یا گوشی باشه تا سرش گرم بشه تا یذره غذا با زور و دعوا بخوره لطفا کمک کنید

    • در پاسخ به سعیده
      با سلام

      باید با یک بررسی دقیق مشخص شود مسایل کودک در چه سطحی است آیا صرفا نیاز به اصلاح روش های فرزندپروری در جهت بهبود رفتارهای کودک است یا مسیله می تواند نشانگر اختلالات رفتاری خاصی باشد…

  • سلام من پسر ۶ ساله دارم امسال مهد کودک می ره از مهد کودک فقط شکایت دارن که بجه ها رو میزنه و زیاد به بازی توجه میکنه تا درس ما به روانشناس مشاوره بردیم تشخیص بیش فعالی کم ولی نیاز به دارو نیست داده شده من نیاز به راهنمایی دارم که ب هاا این کودکان چطور آموزش داده میشه و چکار باید کرد من لغت رو میگم اما زود یادش می ره ممنونم راهنما ییم کنید

    • در پاسخ به امیررضا
      با سلام
      در درمان بیش فعالی دو دسته درمان رفتاردرمانی و دارو درمانی معمولا در نظر گرفته می شود. که ابتدا می توان با رفتاردرمانی و همچنین آموزش هایی که والدین در این مسیر می بینند به کنترل نشانه ها در کودک یاری رساند , این آموزش ها با بررسی دقیق شرح حال کودک و مسایل و مشکلات خاص او به شما آموزش داده می شود…

  • سلام خسته نباشید من دختر هشت ساله ای دارم ک فوق العاده در درس ریاضی ضعیف است و اصلا متوجه درس ریاضی نمیشه و فوق العاده پرخاشگر لجوج و حاضر جواب و ناسازگار است ک روانپزشک تشخیص بیش فعالی و عدم تمرکز و توجع داده لطفا راهنماییم کنید در مقابل حاضر جوابی ها و لجاجتش چجوری رفتار کنم ؟

    • در پاسخ به نرگس
      باید دید همراه با بیش فعالی اختلالات یادگیری هم مطرح است یا خیر. ولی به هرحال اگر تشخیص بیش فعالی گذاشته شده حتما حتما نیاز است شما آموزش های رفتاردرمانی به عنوان والد را بگذرانید. رفتار با کودک بیش فعال به تکنیکها و آگاهی زیادی نیاز دارد که باید دریافت کنید…

  • سلام من مامان ایلیا و هلیا دوقلوها هستم دخترم خیلی خانم رفتاراش طبیعی هست ولی پسرم خیلی شلوغی میکنه در ضمن ۲۳ ماهشونه پسرم اصلا خیلی به حرف توجه نمیکنه پرت میکنه وسایل رو کم غذا هست اسباب بازی هاشو در حد چند روز یا چند دقیقه دوست داره بازی میکنه وقتی چیزی میخواد فقط گریه میکنه نق میزنه خیلی خسته شدم از رفتارهاش من و پدرش سعی میکنم آروم باهاش حرف بزنیم ولی بعضی مواقع گوش نمیده تو رو خدا بگین چیکار کنیم ببریمش پیش روانپزشک یا نه طبیعی هست رفتارهاش

    • در پاسخ به عابدینی
      با سلام
      کودک شما به علت رشد مغزش در سنین لجبازی قرار دارد ولی به هر حال مشکلات دیگر نیز می تواند لجبازی کودک را افزایش بدهد حتما از مشاوره کودک استفاده نمایید تا این مرحله مهم به سلامت برای کودکتان بگذرد…

  • سلام اقای دکتر پسرم تقریبا چهارسالشه تو این سن خیلی خوب حرف نمیزنه اصلا توجه نمیکنه ده بار صداش بزنید توجه نمیکنه یه لحظه اروم و قرار نداره همش در حال دویدن هست وسایل رو هم همیشه پرتاب میکنه . حس میکنم نسبت به بچه های همسن خودش که باید خوب حرف بزنن عاقلانه تر رفتار کنه نمیکنه و هوشش درحد یه بچه دو ساله اس . دکتر روانشناس تشخیص بیش فعالی دادن وگفتن نمیشه داروهای خیلی خاصی تو این سن به بچه ها داد به نظرتون رفتارشون عادیه خصوصا که حس میکنم نسبت به سنش هوشش پایینه ایا این به خاطر عدم تمرکزش و بیش فعالیشه

    • در پاسخ به الهه
      با سلام
      نیاز است کودک شما یک بررسی دقیق شود تا دقیقا مشخص شود علایم ناشی از اختلال بیش فعالی یا سایر مشکلات رشدی است.با مشاورین ما در تماس باشید…

  • سلام چنتا تجربه بگم که حتما باید والدین در مورد کودک بیش فعال بدونن اول اینکه کودک رو نمیشه آموزش داد رفتارشو تصحیح کنه پس باید والدین رفتارشونو تصیح کنن وبرن آموزش ببین از رفتار ما کودکان آموزش میبینن دوم کودک تا زمانی که به مدرسه نرفته میشه خیلی رفتارهاشو با برخورد درست درمان کرد چون مشکلات با بزرگتر شدن ومدرسه رفتن وارد مرحله جدید میشه و اگر آموزش دیده باشند نصف راهو رفتن سوم اینکه خوراکی‌های مضر مثل پیتزا نوشابه پفک و… تشدید کننده هست پس اقلا استفاده نکنید و با ترقیب کودک به غذاهای مفید به توقف پیشروی و درمان نسبی کودک کمک کنید لطفا همین حالا اقدام کنیم ممکن فردا کمی دیر بشه وبعدا خودمونو سرزنش کنیم ممنون از سایت خوبتون. ٬٬ یا شافی٬٬

  • سلام
    * پیامبر اکرم(ص) فرموده اند: بازیگوشی بچه در کودکی نشانگر فزونی عقل او در بزرگسالی است.
    * توجه: بازیگوشی زیاد کودک با بیش فعالی تفاوت دارد. برخی از علائم بیش فعالی عبارتند از: دست کردن به چشمان دیگران، بروز اعمال تکانه ای(‌اعمال ناگهانی و غیر قابل پیش بینی)، کمبود توجه و تمرکز.
    متاسفانه برخی علائم بازیگوشی را با علائم بیش فعالی یکی می دانند. اگر کودک بازیگوشی نکند کم عقل خواهد شد.

  • سلام دانش آموزی دارم بیش فعال دست به کارهای خطرناک میزنه پدر و مادرش هم در منزل از دست کارهاش نمیدونند چکار کنند
    مثلا با آتش بازی میکنه و …
    چگونه باهاش رفتار کنم؟

    • در پاسخ به جواد
      با سلام
      ابتدا باید بررسی شود بیش فعالی کودک در چه سطحی است و سپس برنامه ریزی درمانی هرچه سریعتر برایش صورت گیرد. شما در کلاس تا می توانید از ایجاد انگیزه در او استفاده کنید. برای کوچکترین کار خوبش تشویقش کنید و البته با وظایف جالبی که بر عهده اش می گذارین کمک کنین تا مجبور نباشد یک سره و بدون هیچ فعالیتی برای مدت زمان طولانی بنشیند…

  • سلام.دخترم دوسال و سه ماهش هست حرف نمیزنه فقط مامان و بابا رو میگه به صحبتها و بچه ها توجه نداره وسایل رو پرت میکنه مرتب از میز و صندلی اوپن بالا میره و همش بصورت غر زدن میگه مممم. شنواسنجیش مشکلی نداشته اما صداش میزن اکثرا توجه نداره.چیکار کنم؟

  • با سلام
    پسری ۱۰ ساله دارم که حدود ۴ ساله که از دارو استفاده می کنه میخواستم ببینم این دارو تا جه سنی باید مصرف بشه و آیا عوارضی برای بچه ها داره یا نه؟ از توجه تان ممنون

  • با سلام دختر ۶ ساله من تشخیص بیش فعالی شده ولی خیلی از علایم رو نداره و دکتر که نوروفیدبک انجام داده میگه خیلی کم بیش فعالی داره میخوام ببینم درمان شدنی هستش خیلی ناراحت و افسرده شدم از وقتی این تشخیص برای دخترم داده شده، علامت مهم دختر من آینه که پر تحدکه و به کم خشن برخورد میکنه با دوستانش

  • سلام محمد دوسالشه خیلی وسایل رو پرت میکنه مثل اسباب بازی.لیوانوچیزای دیگه وخیلی بچه های دیگه رو میزنه.من با بچه ام چه رفتاری داشته باشم که این رفتاراش بهتر بشه

    • در پاسخ به مامان محمد
      با سلام
      مادر گرامی برای راهنمایی شما نیاز به اطلاعات بیشتری می باشد ولی به صورت کلی، کودکان در سن پسر شما برای ایجاد یک سری ارتباطات تکاملی در مغز شروع به پرت کردن می کنند که این امر طبیعی می باشد ولی ما نیاز به این داریم که این رفتار طبیعی را به صورت کنترل شده در بیاوریم در این راستا سعی کنید از کلماتی مانند پرت نکن برای کودکتان استفاده نکنید و بیشتر از ترفند حواسپرتی برای جلوگیری از پرتاب کردنش استفاده بفرمایید، در ضمن چند وسیله بازی مناسب سن کودکتان که پرتاب کردنی است مانند توپ و سبد تهیه کرد و در روز با کودک بازی کنید.

  • سلام طه انرژی مضاعف دارد در خیلی موارد لج باز هستش وخودش ومی زنه بهانه می گیره وآرامش نداره چی کار باید انجام بدم تا به آرامش برسه خودش وما اذاب نکشیم

    • در پاسخ به مامان طه
      با سلام
      اطلاعات داده شده در مورد کودکتان کافی نمی باشد ولی به صورت کلی پرخاشگری کودکان در بیشتر مواقع ریشه در نادرست رفتار کردن بزرگترها با کودکان دارد. که با رفع اشکالات رفتاری بزرگترها معمولا این مشکلات برطرف خواهند شد.

  • man yek dokhtare 3 salo nime daram 6 ta az alaeme bish faali ra dar dokhtaram mibinam man va hamsaram khaste shode im dar alman zendegi mikonim va moteasefane pezashk farsi zaban ham nist lotfan mara rahnamai konid moteshakeram

    • در پاسخ به sepideh hamavard
      با سلام
      در این سن تشخیص بیش فعالی داده نمی شود و بیشتر روی نشانه ها کار می شود. حتما کودکتان را پیش یک روانشناس کودک ببرید تا به شما کمک شود از طریق تکنیک های رفتاری ، نحوه ی برخورد با کودکتان را فراگیرید و نیز بررسی بیشتر انجام گیرد.متاسفانه فعلا از خارج از کشور امکان پاسخگویی توسط خطوط ما میسر نیست…

  • سلام.من یک دختر ۳ ساله دارم با تشخیص بیش فعالی. الان ۸ ماهه که داروی ریسپریدون استفاده میکنه.میخواستم بدونم یک سری از رفتارهایی که انجام میده به بیش فعالی مربوط میشه یا اینکه دلایل دیگری داره.مثلاً اینکه به اکثر حرفهای من و باباش گوش نمیکنه. و هر کاری از جمله تعویض لباس ، شانه کردن مو،غذا خوردن و … با تنش و مشکل همراهه.و اینها همه باعث شده که بینمون دعوا و برخورد زیاد بشه.لطفاً راهنمائی کنید که چه رفتاری باهاش داشته باشم که کمی حرف شنوی داشته باشه

    • در پاسخ به مامان ترنم
      با سلام
      مادر عزیز این سن برای تشخیص بیش فعالی زود است، بسیاری از کودکان این سن و سال لجبازی ها و مشکلات رفتاری دارند که باید از طریق تکنیک های صحیح رفتاری با آنها برخورد شود تا شخصیت سالمی در آنان شکل گیرد.برای بررسی وضعیت روانی کودک خود با ما در تماس باشید…

پاسخی دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


3 × دو =

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>