تقویت هوش هیجانی

تقویت هوش هیجانی

پستتوسط neaz » سه شنبه تیر 25, 92 5:19 pm

سلام.نما ز و روزتون قبول.
دختر من احساسات قوی داره ولی نمیتونه درست وبجا بروز بده.بعضی جاها باجخالت احساساتشو بروز میده،بعضی جاها اصلا بروز نمیده،بعضی جاها باعصبانیت بروز میده،احساس میکنم اون شادی کودکانه رو نداره(بیشتر وقتها اینجور میشه،خیلی درون گراست)
چطور میتونم کمکش کنم احساسشوراحت بروز بده ،یااینکه اگه بادوستهاش بعضی جاها که مخالفه بدون عصبانیت وبدون ترس از ردشدن خ
واستش ، قشنگ و با ارامش صحبت کنه.
یادمه حدودا دوسالش بود که داشت برنامه کودکی رو میدیدکه یه قسمتیش غمگین بود .بهار خیلی گریش گرفته بود .من داشتم از پذیرایی رد میشدم که دیدم بهاره خانوم سرشو کرده تو متکا برای اینکه کسی متوجه گریش نشه ،گریه میکرد.یا اینکه بعد از فوت مادرجونش ،وقتی از دلتنگی بغزش میگرفت باهمه میخواست دعوا کنه،وقتی میبردمش تو اتاق و ازش میپرسیدم چرا بداخلاقی میکنی اون موقع دیگه بغضش میترکید ومیگفت دلم برای مامانجون تنگ شده، ولی بازم سعی میکرد که تو شدت گریش صداش وکسی نشنوه.
neaz
 
پست: 5
تاریخ عضویت: شنبه تیر 8, 92 11:56 am

Re: تقویت هوش هیجانی

پستتوسط koodakefarda » چهارشنبه تیر 26, 92 11:06 am

باسلام
با آموزش دادن این موضوع به بچه ها که احساسات شان را چگونه ابراز کنند، می توان یکی از مهمترین مهارت های زندگی را به آنان آموخت بچه هایی که می دانند چطور احساسات شان را به شیوه ای مناسب بیان کنند، کمتر دچار مشکلات رفتاری می شوند. پیشنهادات مطرح شده، به شما کمک می کند تا بیان کردن احساسات را به فرزند خود بیاموزید.

1. به کودک خود یاد بدهید تا از کلمات احساسی ساده مثل خوشحالم، ناراحتم، ترسیدم،‌دوست ندارم یا دارم ، استفاده کند. هر قدر شما احساسات خود را بیشتر بیان کنند، دامنه کلمات احساسی فرزندتان بیشتر می شود و این امر به کودک کمک می کند تا حرف زدن درباره احساسات خود را بیاموزد، با گفتگو درباره شخصیت های گوناگون کتاب ها و کارتون ها و اینکه آنها چطور احساسات خود را بیان می کنند، می توان بیان احساسات را درکودک تقویت کرد.

2.فرصت هایی را برای حرف زدن با کودکتان فراهم کنید و اجازه دهید او درباره احساساتش حرف بزند. برای مثال بگویید؛ عزیزم! خیلی خوشحالم از اینکه تو در کنارم هستی، آیا تو هم خوشحالی از اینکه من در کنارت هستم؟ یا اینکه خیلی ناراحت شدم از اینکه اسباب بازی خودت را به دوستت ندادی. از کودک بخواهید درباره کارهایی که او را خوشحال یا ناراحت می کند حرف بزند و از احساسات خودش بگوید.

3. بچه ها باید راه های مناسب را برای ابراز کردن احساسات خودشان (چه منفی، چه مثبت) بدانند. فقط به خاطر اینکه عصبانی شده اند حق ندارند به کسی آسیب برسانند. یا چیزی را بشکنند بچه ها باید یاد بگیرند وقتی به دردسر می افتند و ناراحت یا نگران می شوند با بیان احساسات خودشان مشکل را حل کنند نه اینکه آن را زیاد کنند. مدیریت کردن خشم و بیان احساست را هیچ بچه ای نمی آموزد، مگر اینکه آن را از پدر و مادرش دیده باشد. پدر و مادری که هنگام ناراحتی به جای رفتارهای تند و خشن، با هم گفتگو می کنند و سعی دارند مشکل بدون تنش حل شود به بچه هایشان نیز یاد می دهند در زمان بروز مشکل بین خود و دوستان شان آن را با حرف زدن حل کنند.

4. رفتارهای مثبت کودک باید تقویت شود. وقتی شما به حرف هایی که بیانگر احساسات فرزندتان است، توجه می کنید. آفرین می گویید او بیشتر تلاش خواهد کرد تا احساساتش را بیان کند. روش دیگر برای تقویت کودک استفاده از جایزه و پاداش است. برای مثال هر وقت فرزندتان به جای پرخاشگری و لجبازی احساساتش را بیان کرد تشویقش کنید به عنوان مثال سکه ای به عنوان جایزه در قلک او بیندازید و از او تشکر کنید که احساسش را با شما در میان گذاشته است.

ودر نهایت باید بدانیم، بچه ها هرآنچه را از پدر و مادرشان می بینند تکرار می کنند. خیلی مهم است که بچه ها الگوی مناسبی در زندگی داشته باشند. پس به رفتارهای خود به عنوان والدین بیشتر توجه کنیم.
koodakefarda
Site Admin
 
پست: 24
تاریخ عضویت: چهارشنبه دی 13, 91 6:39 pm


بازگشت به مشکلات رفتاری کودکان

چه کسی آنلاین است

کاربران حاضر در این انجمن : کاربر عضو شده ای موجود نیست و 2 مهمان

cron