بازی و فعالیت (سنین دبستان)

.

۱٫ چگونه کودکم را تشویق به تمرین موسیقی کنم؟

در ابتدا بهتر است که مکان خاصی را برای تمرینات او در نظر بگیرید. مکانی به دور از تلویزیون ، مزاحمت افراد و یا وسایل محرک حواس. کودک شما برای تمرینش نیاز دارد که خوب بشنود، پس مکانی آرام را برایش مهیا کنید. در مرحله ی دوم ،برای او یک برنامه زمانی مشخص را در نظر بگیرید مثل برنامه ای که برای انجام تکالیفش در نظر گرفته اید.مثلا ۳۰ دقیقه قبل از شام، یا ۳۰ دقیقه قبل از زمان بازی. ۳۰ دقیقه در روز به مدت ۵ روز در هفته، زمان خوبی برای تمرینات در این سن و سال است. اما اگر احساس می کنید ۳۰ دقیقه زمان زیادی برای کودکتان است آن را به دو تا ۱۵ دقیقه تقسیمش کنید، مثلا یک ۱۵ دقیقه در صبح و ۱۵ دقیقه بعدی در بعدازظهر. می توانید به سه تا ۱۰ دقیقه نیز تقسیمش کنید. در کل هدف این است که کودک بتواند تمرکز کافی را در کارش داشته باشد. اگر کودکتان فقط برای ۱۰ دقیقه می تواند تمرکز کند، پس همین زمان ۱۰ دقیقه ای را برایش در نظر بگیرید. نوشتن یک برنامه بر روی کاغذ و قرار دادن آن بر روی یخچال می تواند مفید واقع شود.هر روز که کودک تمرینش را انجام می دهد ستاره ای برایش بچسبانید و البته می توانید برچسب های خاصی را در زمانی که قطعه ای را کامل یاد گرفته برایش در جدول بچسبانید. این برنامه ی کاغذی علاوه بر اینکه یادآوری کننده خوبی است ،تلاش ها و زحمات کودکتان را نیز قابل مشاهده و ملموس می کند. پس از اینکه  برنامه کاغذیش کاملا پر شد، نتیجه  را به او نشان دهید و تشویقی برایش در نظر بگیرید. اجراهای خودمانی کودک در مقابل آشنایان  می تواند مشوق خوبی در ادامه ی تمرینات باشد. از قبل چند آهنگ ساده را برایش در نظر بگیرید تا اگر دوست داشت برای دیگران بنوازد ولی اگر تمایلی نشان نداد،مجبورش نکنید. اجرای  موسیقی در کودکی می تواند “هراس از صحنه” را در بزرگسالی کمتر کند.

.

۲٫ کودکم چقدر باید ورزش کند؟

در این سن و سال  حداقل ۳۰ دقیقه ورزش در روز (حداقل ۳ بار در هفته) برای کودک لازم است. کمک کنید تا کودکتان فرصت های لازم برای فعالیت های جسمانی را داشته باشد. کمکش کنید بپرد، بدود ، دوچرخه سواری کند، لی لی بازی کند و فعالیت هایی از این قبیل را برایش فراهم کنید.

.

۳٫ آیا این طبیعی است که پسرم و دوستانش با هم کشتی بگیرند و  بازی های خشن کنند؟

بله تا حدی طبیعی است که کودکان بازی های هیجانی و گاهی خشن کنند. بچه ها از درگیر شدن فیزیکی مثل کشتی گرفتن  در واقع یک سری از مهارت های بدنی شان را تقویت می کنند. اما به هر حال احتمال تبدیل شدن این نوع بازی ها به جنگ و دعوا زیاد است. پس  شما باید مرزها را برای بچه ها مشخص کنید مثلا به سر و گردن یکدیگر آسیبی نزنند، اگر کسی از طرفین  گفت بس است و خواست که بازی قطع شود طرف مقابل بازی را متوقف کند. در کل اینگونه بازی ها تا جایی که خشونت و آسیب نباشد ایرادی وارد نمی کند اما اگر تنها روش بازی کودک این شده است و در بقیه موارد روز نیز سطح خشونت او را بالا می بینید نیاز است که مشورتی با یک متخصص داشته باشید.

.

۴٫ آیا کودک من برای شرکت در تیم های ورزشی آماده است؟

بله، اگر کودکتان علاقمند است می تواند در تیم هایی مثل بسکتبال، والیبال و … با همسالانش بازی کند. و شما نیز بر لذت از بازی و ورزش کردن تاکید کنید و نه رقابت! کودکتان را تشویق کنید هر سال در تیم های ورزشی مختلف شرکت کند تا اینکه فقط بر یک تیم ورزشی خاص تاکید کنید. آکادمی طب اطفال امریکا حدود سن ۶ سالگی را برای معرفی ورزش های تیمی به کودکان مناسب می داند چراکه حدود این سن است که کودکان توانایی فهم کارهای گروهی و تیمی را کسب می کنند. کودکان از طریق این ورزش های تیمی می توانند مهارت های اجتماعی خود و همچنین اعتماد به نفس خود را بالا ببرند و تصویری از خود به دست آورند. هر گونه فشار بر کودک برای برنده شدن او ،می تواند نتیجه برعکس دهد و باعث شود کودک از فعالیتی که می توانست برای بقیه عمرش منبعی از شادی و لذت باشد، دست بکشد. البته به این نکته نیز توجه شود که کودکان بین سنین ۶ تا ۸ سال، در یک زمان تنها می توانند چیزی حدود ۴ توصیه ی پشت سر هم را رعایت کنند،بنابراین با توصیه های زیاد و طولانی نباید آنها را خسته و دلزده کرد.

.

۵٫ آیا این درست است که کودکم را مجبور به ادامه دادن کلاس موسیقی اش کنم؟

هم بله و هم خیر. پاسخ به این سوال نیازمند کشف مشکلات زیربنایی کودک در این زمینه دارد.آیا کودک شما واقعا از سازش متنفر است یا بخشی از تمریناتش را سخت و طاقت فرسا می بیند؟ اغلب اوقات زمانی که کودک نمی خواهد تمریناتش را ادامه دهد نشاندهنده ی این است که به مانعی برخورد کرده است. اگر از کودک خود شنیده اید که ” من از پیانو متنفرم ” ، با مربی موسیقی کودکتان صحبت کنید. شما هم به عنوان عضوی از یک تیم می توانید در تشخیص مشکل کودک خود همکاری نمایید. آیا کودک در خواندن ریتم ها دچار مشکل است یا در حرکات انگشتانش؟ کمی تمرکز و تشویق کودک برای گذشتن از مراحل سخت و احتمالا تغییراتی در فنون تدریس می تواند انگیزه ی دوباره ای به کودک برای کنار آمدن با مشکلش بدهد.از طریق صحبت کردن با مربی ممکن است تضادهای شخصیتی بین مربی و کودکتان را کشف کنید.گاهی یک مربی متفاوت می تواند تغییرات زیادی را در جهت بهبود مسئله ایجاد کند. درنهایت شاید متوجه شوید که کودک به سازش علاقمند نیست ، گاهی اوقات تحمیل والدین بدون در نظر گرفتن ترجیحات و علاقمندی کودک مشکلاتی این چنینی ایجاد می کند. در چنین مواقعی با کودک خود در مورد تغییر دادن نوع سازش گفتگویی داشته باشید. سرانجام اگر با وجود تلاش ها و بررسی های شما باز هم به نتیجه نرسیدید و کودک همچنان از ادامه ی کلاس ها سرباز می زند،شاید زمان عقب نشینی فرا رسیده باشد. چرا که ما خواهان این نیستیم که در نهایت کودک غمگینی داشته باشیم که بگوید” دیگر هرگز هیچ سازی نخواهم زد ” ! در این مواقع بهتر است برای حفظ علاقه کودک به موسیقی و امیدواری به اینکه شاید در سنین بالاتر خودش  از علاقمندان به موسیقی شود از رویکردی کمتر ساختاریافته استفاده کنید. مثلا کودک را به دیدن کنسرت ها و نمایشنامه های موزیکال ببرید، در گروه های عمومی موسیقی قرارش دهید و کمک کنید که لذت موسیقی را به بهترین نحو تجربه کند.

مادران و پدران عزیز لطفا تجربیات خود را در مورد  این موضوعات  با سایر والدین در پایین همین صفحه (دیدگاه ) در میان بگذارید.

 

۱۱ comments

  • با سلام، دخترم بعد از دوسال آموزش آنلاین امسال وارد محیط مدرسه شده، با وجود تامین تمام نیازهای تحریری
    مرتب هر دو روز یه بار یه وسیله از بچه ها تو کیفش می مونه، متاسفانه لوازم التحریر هم کلاسی هاش رو قرض میگیره و استفاده میکنه
    و مثلا مدادشو تو سه روز تمام میکنه، (الکی تراش میده و تموم میشه)یا مدارنگیاش نهایتا سه هفته دووم بیاره، تا سر دو تا سه هفته با تراش الکی تمومشون میکنه–داخل برانتز بگم که مداد و مداد رنگیهاش مارک های خوبین و نمی شکنند که مرتب نیاز به تراش داشته باشند–، این رفتاراش واقعا اذیتم میکنه
    چندبار باهاش صحبت کردیم هم من، هم باباش، ولی متاسفانه فایده نداشته، ممنون میشم راهنمایی کنید چکار کنم و چه برخوردی کنم.

  • سلام پسرم شش سال و نیم داره تقریبا هرروز و هرساعت میپرسه دوسم داری یا نه؟ یا میگه من نمی‌دونم دوست دارم یا ندارم از کجا بدونم که دوست دارم منم هرچی میبوسمش میگم دوست دارم میگه نداری مثلا تو پارک گفتی نمیخوام باهام حرف بزنی درصورتی که اصلا همچین حذفی بهش نزدم یا میگه فلان جا گفتی دوست ندارم پلی همچین چیزی نبوده خیلی نگرانش هستم ممنون میشم جواب بدین

    • در پاسخ به سمیه
      با سلام
      نیاز به بررسی دقیقی هست. گاهی ممکنه واکنش ما در مقابل اینگونه حرفهای بچه ها باعث حساسیت بیشترشان شده و گاهی هم واقعا ممکنه مسیله اضطرابی مطرح باشد. در هر صورت شما باید واکنش صحیح در این موارد را آموزش ببینید…

  • سلام
    چند روز پیش دوچرخه ای برای پسرم خریدم ،شب که به منزل اومدم دیدم به شدت ناراحت هست دلیلش که پرسیدم گفت یکی از بچه که بزرگتر از خودش هست به زور دوچرخه رو گرفته و تک چرخ زده و یکی از قطعاتش شکسته .تصمیم گرفتم به همراه پسرم به منزل اونها بریم و ماجرا رو برای پدرش بگیم .اما اینکه این کار درسته یا نه و اینکه چون خرج دوچرخه زیاده نحوه گرفتن حق خودش رو به طور صحیح یاد بگیره نیاز به راهنمایی دارم . پسرم ۸سالشه ممنونم

    • در پاسخ به Mn
      با سلام
      لطفا جهت مشاوره تماس بگیرین راهنمایی می شوید چرا که گرفتن تصمیم درست در این مورد نیاز به بررسی ابعاد موضوع دارد و نیز با آموزش حل مسأله می توان به همراه کودک تصمیم‌گیری کرد…

  • با سلام بنده یک پسر ۶ سال و نیمه دارم که اول دبستان هست ایشون از سه سالگی توانایی خواندن و نوشتن داشته ولی متاسفانه خجالتی است که یک بخش آن بر میگرده از ورچسب خجالتی که خودم بهش زده بودم ولی بعدا اصلاح کردم و یک بخشش برمیگشت به اعتماد به نفس پایینش الان یک مقدار اعتماد بنفسش بالا اومده ولی داخل خونه خیلی آرام و خوب و با ادبه ولی بیرون از خونه غیر قابل کنترل میشه تو خونه منو میبوسه و دستانم رو با محبت میگیره و از لطفا استفاده میکنه ولی بیرون اَدای منو در میاره مدام میدوه حرفهای غیر معقول و زشت میزنه و معلمش هم ازش درس میپرسه بجای جواب مسخره بازی در میاره گاهی صدای سگ درمیاره و همه رو گاز مبگیره واقعا برام سواله که چرا اینطوره و باید چه عکس العملی نشون بدم ؟!!!

    • در پاسخ به ارمیا
      حتما لازم است سیستم فرزندپروری شما دقیقا بررسی شود تا احتمال خشمی که به نظر می رسد در کودک وحود دارد ریشه یابی شود و نحوه ی برخوردی لازم به شما آموزش داده شود…

  • س،دخترم نه ساله می‌باشد ونه پیش دبستان ونه ابتدایی رفته بعلت مشکلاتی،ازشماخاهشمندم اینجانب را راهنمایی بفرمایید،

پاسخی دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


6 − پنج =

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>