کودکان ۴ تا ۶ ساله را بهتر بشناسیم

همه والدین دوست دارند با فرزندانشان روابط خوشایند و رضایت بخشی داشته باشند، بدین منظور لازم است توانایی های متناسب با سن فرزند خود را بشناسند. بسیاری از سوء تفاهم ها و برخوردها به این دلیل بروز می کنند که والدین توقعی بیش از توانایی فرزندشان دارند، به طور مثال انتظار دارند که یک کودک دو ساله با آنها همکاری کند و یا یک کودک سه ساله ، سریع و دقیق کارها را انجام دهد، در حالی که هیچ یک از آنها نمی توانند چنین باشند.

در این مقاله انتظاراتی که می توانیم از کودکان چهار،  پنج و شش ساله داشته باشیم مطرح شده است. در این گروه سنی (به ویژه دو تا چهار سالگی) ، کودکان مقاومت و لجبازی بیشتری نشان می دهند. توصیه می شود که والدین کودکان خود را آماده کنند تا بتوانند به تدریج مسئولیت های جدید و بیشتری را بپذیرند (به تنهایی لباس بپوشند، به تنهایی دست و صورت خود را بشویند، به تنهایی حمام کنند و …) البته آنها به کمک بزرگترها نیاز دارند ولی می توانند بیشتر کارهای روزانه خود را انجام دهند.

بازیگوشی کردن کودک نوعی جلب توجه والدین و تقاضای محبت بیشتر است.

زمانی که به کودک اجازه می دهیم مهارت های جدیدی را بیاموزد و به شیوه زندگی تازه ای قدم بگذارد، با مشکلات تازه ای نیز رو به رو خواهیم شد زیرا کسب مهارت های جدید با دشواری های مخصوص به خود همراه است.

در این گروه سنی، کودکان نمی توانند سرعت عمل داشته باشند. زمان بندی و تنظیم یک برنامه روزانه فشرده برای آنان مفهومی نخواهد داشت. بازیگوشی کودکان راهی غیر مستقیم است برای جلب توجه والدین، یاری خواستن از آنان و تقاضای محبت بیشتر.

اگر فرزند شما تقاضای کمک می کند ، بهتر است به جای این که او را وادار کنید که کارش را انجام دهد به او کمک کنید ؛ اما مراقب باشید! آیا او به کمک شما نیاز دارد؟ به طور مثال اگر فرزند چهار تا شش ساله شما برای بستن بند کفش خود از شما کمک می خواهد به او کمک کنید ؛ اما اگر روی صندلی نشسته و از شما می خواهد که کفش او را برایش ببرید تا بپوشد ، تسلیم نشوید، حتی اگر وضعیت را بدتر کند. زیرا در مدت کوتاهی او به کودکی تنبل و وابسته به شما تبدیل خواهد شد.

راه حل دیگری که برای حل مسئله بازیگوشی کودکان مطرح می شود این است که وقت بیشتری در اختیارشان بگذارید تا  کارهای روزانه را به موقع انجام دهند. اگر لازم است می توانید یک جدول مصور تهیه کنید. تصاویری از کارهایی که از صبح تا شب باید انجام دهد تهیه کنید. مثل لباس پوشیدن، غذا خوردن، مسواک زدن، کتاب خواندن و … و روی یک پوستر بزرگ بچسبانید. می توانید از فرزند خود عکس بگیرید و آنها را در جدول مصور بچسبانید. در یک طرف جدول عکس ماه و ستاره بچسبانید که شب را نشان بدهد و در طرف دیگر عکس خورشید را بچسبانید تا نشان دهنده ی  صبح و کارهای مخصوص به آن باشد. روزهای اول که کودک به جدول نگاه می کند ممکن است کمی گیج شود اما به تدریج با مسئولیت های خود آشنا خواهد شد. می توانید شب قبل لباس های او را مرتب کنید. در این مرحله باز هم بر تحسین کردن و جایزه دادن تأکید می کنیم. بداخلاقی و ترشرویی والدین تأثیر خوبی نخواهد گذاشت.

مهمترین نکته ای که والدین باید به آن توجه کنند این است که انجام کارهای روزانه و مسئولیت های جزئی، بخش اصلی زندگی یک کودک چهار تا شش ساله را تشکیل نمی دهند بلکه بازی کردن، جالب توجه ترین بخش زندگی او به شمار می رود. او از بازی کردن با کودکان دیگر، و با کسانی که به چیزهایی نیاز دارند که او نیاز دارد، و چیزهایی را دوست می دارند که او دوست دارد لذت می برد. بازی کردن با کودکان دیگر در این سن بسیار با اهمیت است.

همیشه به خاطر داشته باشید که کودک به خودی خود از احساسات همسن و سال های خود اطلاعی ندارد، نیاز به همکاری و همدردی و کمک به آنان را درک نمی کند ؛ او باید این نوع مهارت ها را از بزرگترها بیاموزد. مهارت هایی که به او کمک می کند تا به یک موجود اجتماعی تبدیل شود. در این بخش هم تشویق و تحسین کودک راه مناسبی برای آموزش مهارت هاست. کودک نیاز به راهنمایی های شما و تمرین بیشتر دارد.

همکاری کردن با دیگران، رعایت نوبت در بازی ها و رفتار عادلانه داشتن و حفظ آرامش ، مهارت هایی هستند که باید یاد گرفت و تنها یک اشاره کوچک شما کافیست ؛ ولی باید صبر کنید و تمرین داشته باشید تا به نتایج مطلوب برسید.

تا سن پنج سالگی، کودکان می توانند مهارت های پایه را برای بازی های کودکانه یاد بگیرند، به ویژه آنان که از سال های قبل با بچه های هم سن و سال خود بازی می کردند . در هر صورت همه ی آموزش ها نیاز به فرصت کافی دارند.

 

گفتار پایانی

اغلب والدین امروزی، احساسات خود را مانند اضطراب داشتن، نگران بودن، عجله داشتن و … در رفتار با کودکان خود منعکس می سازند. بیشتر والدین توقع دارند که فرزندانشان پیش از آنکه آمادگی کافی را کسب نمایند فرد مسئولی باشند. از فرزندانشان می خواهند که خوش اخلاق و مؤدب باشند، با بچه های دیگر مشغول بازی شوند، همکاری داشته باشند، مفید باشند، سریع راه بروند، سریع صحبت کنند و … و بالاخره به سرعت رشد کنند و بزرگ شوند.

در حالی که کسب همه مهارت های فوق نیاز به فرصت کافی دارند. دانشمندان معتقدند که بزرگ شدن فرآیندی آرام تر و پربارتر از آن چیزی است که واقعاً هست.

بهتر است که فشارها را از روی فرزندانمان برداریم و به آنها فرصت کافی بدهیم تا بتوانند به آرامی و با کاردانی در مراحل رشد خود قدم بردارند.

۶۵ comments

  • سلام چرا کودکم در ۶ سالگی، در جشن سرود وقتی روی سن وایساده و جز گروه سرود، گریه میکنه و میگه دسشویی دارم؟

  • سلام روزبه خیر پسرم ۴سال و ۴ماهشه تا یکی دو ماه پیش کاملا به من وابسته و حالتی به نظرم عادی داشت الان یه مدتیه کلا رفته به سمت پدرش و عملا میگه که تورو دوست ندارم و بابا رودست دارم ودائم پدرش و می بوسه و سمت من نمیاد درصورتیکه شاید من خیلی بیشتر واسش احساس به خرج میدم واسم جای سواله چرا اینجوری شده من که تو عملکردم تغییری نداشتم؟؟؟ ممنون میشم راهنماییم بفرمائید.

    • در پاسخ به نام*
      با سلام
      در صورت طبیعی بودن سیستم فرزندپروری گاها ممکن است کودکان در دوره هایی گرایش های متفاوتی نسبت به پدر یا مادر نشان دهند که لازم است شخصی سازی نکنیم و البته از کودک انتقاد هم نکنیم…

  • سلام، وقت بخیر، پسر چهار ساله ای دارم که به شدت به من وابسته هست، حتی دوست نداره خونه مادربزرگش بدون من بمونه، جلوی فامیل و غریبه ها هم شدیداً خجالتی هست و پشت من قایم میشه حتی گاهی شروع به گریه و لجبازی می‌کنه تا از محیط دورش کنم، بسیار باهوش و جلوتر از سن خودش هست ولی مثل بقیه بچه ها نمیتونه سریع با جمع راحت بشه، ممنون میشم راهنماییم کنین

    • در پاسخ به زهرا
      با سلام
      برخی بچه ها نیاز به فرصت بیشتری دارند ولی باید مطمین بود که خطای تربیتی اتفاق نمی افتد که نیاز هست با روانشناس کودک گفتگو کنید تا تکنیکهای رفتاری لازم در این مواقع را آموزش ببینید

  • سلام خسته نباشید
    من یه دختر ۴ سال و نیمه دارم حدود یک ماهه بعضی وقتا ک چیزی و میخواد با گریه میگه و یه وقتاییم آنچنان گریه و زاری راه میاندازه و خودشو میزنه زمین اصلا هم به حرف گوش نمیده
    هی میخوام باهاش حرف بزنم میپرسم چیشده بدترش میکنه
    نمیدونم چیکار کنم دارم دیوونه میشم خیلی براش وقت میزارم با ارامش باهاش صحبت میکنم
    ولی انگار اصلا کارساز نیست😔
    ممنون میشم راهنمایی کنید

  • سلام پسر ۴ سال و نیمه من از موقع تولد خیلی گریه میکند و به هر دلیل کوچکی گریه میکنه مثلا اینکه وقتی حرف میزنه یکی منظورش و متوجه نشه به کوچیکترین چیز حساسیت نشون میده و خیلی شدید گریه میکنه اصلا نمیتونه با افراد جدید دوست بشه و ارتباط برقرار کنه حتی محل نمیده به کسی که میخواد باهاش دوست بشه رابطه اش با من و پدرش هم خوبه خیلی باهاش بازی میکنیم خیلی راه هارو امتحان کردم مثل بی توجهی اینکه میگم گریه ات تموم شد بعد حرف بزنیم دعواش کردم با ارامش و مهربونی گفتم که الکی گریه کردن کار بدیه ولی هیچ کدوم تاثیر نداره

    • در پاسخ به نازیلا
      با سلام
      اینکه دایما راه های مختلف را روی کودک امتحان کنیم می تواند کار را پیچیده تر کند. گاهی بچه هایی که زیادی حساس هستند نیاز هست که با روش های فرزندپروری خاصی جلو برویم که نیاز به بررسی کلیه شرایط کودک و محیطش دارد با روانشناس کودک دقیق بررسی نمایید

  • سلام علیکم. من یه پسر ۳ سال و نیم دارم که تو موقع ناراحتی از هر موضوعی به شدت و حدودا نیم ساعت گربه میکنه مثلا همین دیشب جلوی مهمان ها داشت با یه وسیله اسباب بازی میزد تو دیوار که وقتی رفتم ازش بگیرم گفت عمه بابا گفته نزنم تو دیوار من دارم میزنم منم زدم روی دستش و وسیله اش افتاد و شروع کرد به جیغ و داد و گریه بسیار بلند و که بعد دیگه اصلا باهاش حرف نزدم . چکار باید بکنم تا این رفتار ترک بشه و شکل درستش را بگیره و اینکه الان وضعیت پسرم خیلی بهم ریخته هست.ممنون میشم مشاور معرفی بفرمایید و اینکه سوالم را نمایش ندهید

    • در پاسخ به احسان
      با سلام زدن و قهر کردن با کودک روشهای صحیحی نمی باشند و صد در صد حساسیت و گریه کودک را در بلند مدت افزایش خواهند داد، ابتدا نیاز هست شما با روانشناس صحبت کنید و مشکل کودکتان ریشه یابی شود و نحوه ی رفتاری درست با کودک را آموزش ببینید…

  • سلام وقت بخیر پسر ۴ساله ای دارم که یه رفتارش وتقعا عصبی کرده منو اونم اینکه با هر بچه ای دعواش میشه مثلا کتک کاری میکنن از خودش دفاع میکنه ولی باگریه مثلا داره طرف مقابل رو میزنه ولی همزمان هم گریه میکنه واین احساس ضعیف بودن رو به من القا میکنه اصلا دوست ندارم پسرم اینجوری باشه وبزنه زیر گریه چیکار کنم که گریه نکنه واز خودش بدون گریه کردن دفاع کنه

    • در پاسخ به سحر مددی
      با سلام
      گریه کردن هیچ اشکالی ندارد و نشان‌دهنده ضعف نمی باشد، ولی باید مراحل دفاعی صحیح به کودک آموزش داده شود و نه کتک کاری متقابل…

  • سلام من یک دختر ۵ ساله دارم
    اون دائماً سر چیزهای غیرعادی مثلا چرا چای‌ام شیرین نیست،دقیقه‌ها گریه میکنه دیگه همه‌ی اعضای خانواده رو دیونه کرده واقعا نمیدونم چیکار کنم

    • در پاسخ به مونا
      با سلام
      گریه های زیاد کودک خبر از حساس شدن و تحریک پذیری بالا می دهد که می تواند علتهای مختلفی داشته باشد مثل خشم، اضطراب، افسردگی و …با یک روانشناس کودک مشورت کنید برای یادگیری تکنیکهای رفتاری در چنین موقعیتهایی

  • سلام پسر دوقلو دارم ۴ساله. جدیدا شبا دل نازک میشه و همه حرفاش رو با گریه میگه درست مثل زمانی که گریه کرده باشه بابت موضوعی و دلش پر باشه. از اینکه کسی دعواش کرده باشه یا مریضی داشته مطمعن هستم و برام عجیب هست چرا اینجوری شده. روز رو با داداشش عادی بازی میکنه و کلا مشکلی نداره. ممنون میشم راهنمایی کنید

    • در پاسخ به مصطفی
      با سلام
      نیاز به بررسی بیشتری هست اینگونه نمی شود نظری داد. ولی در کل خوب حرف هایش را گوش کنید و همدلی لازم را انجام دهید ولی روی گریه کردنش تمرکز نکنید و حساسش نکنید…

  • سلام یه پسر ۴ سال و نیمه دارم که بعضی وقتها دوست داره نقش منو یعنی نقش یه مادر برای سگهاش (عروسکی هستن)داشته باشه میگه که میخوام مادرشون باشم. با اینکه رابطه خوبی با پدرش داره و پدرش هم براش وقت میذاره.

    • در پاسخ به باران
      به صورت کلی این دست رفتارها در بچه ها طبیعی است، اینکه نماد مادر برایش پررنگ تر بوده و خیلی جنسیتی نمی کند که مثلاً چون من پسرم نباید مادر باشم…ولی اگر در ادامه احساس مشکلی در سایر رفتارهایش هم داشتین با مشاور صحبت کنین

  • با عرض سلام دختر ۵ ساله ای دارم که خیلی فهمیده و در عین حال زیرک و متاسفانه به دلیل اینکه پدرش هرچیزی که میخواسته براش میخریده و الان یک اتاق پر از اسباب بازی داره ولی هنوزم هرجیزی میبینه میگم برام بخرید البته با سیاست کودکانه و چون میدونه من مخالفت میکنم با زبون ریختن میخواد راضیم کنه و جدیدا حتی وسایلی که داره میگه اونو میدم به خواهرم واسه من یکی دیگه بخرید تا اونم داشته باشه! ممنون میشم راهنمایی کنید که چطور این اخلاق رو ترک کنه

    • در پاسخ به ریحانه
      با سلام
      در سیستم فرزندپروری یک بخش مهم هست به اسم اقتدار والدین که این موضوع باعث ایجاد امنیت و در چهارچوب درست قرار گرفتن در کودک می شود ، ولی حتما نیاز است که شما آموزش ببینین که این اقتدار را چگونه پیاده کنید پس با برنامه ریزی و انجام یک سری تکنیک ها باید خرید کودک در نظمی قرار بگیرد تا تکلیف او مشخص باشد تا متوجه شود با اصرار و …نمی تواند کاری از پیش برد

  • سلام‌من یه دختردختر۴ساله ویه ماهه دارم که خیلی سریع به یچه هایی که باهاش بازی میکنه وابسته میشه بعد ازاینکه میخواد ازشون جدا بشه کلی گریه میکنه وهمش میگه بیایین بامن باز ی کنین وخودش نمیخوادتنهایی بازی کنه میشه راهنماییم کنین خیلی بهانه گیر وغرغرو شده

    • در پاسخ به انا
      با سلام
      باید دید در موقع خداحافظی چه می گذرد باید با کودک همدلی لازم را انجام داد و در ادامه با بررسی سیستم فرزندپروری علت بهانه گیری کودک مشخص شود و تکنیکهای لازم به شما آموزش داده شود…

  • سلام
    پسرم ۶ سالشه رفتارهای نگران کننده ای داره مثلا هر چی تو فیلما میبینه و خوشش میاد با گریه زاری میگه باید الان بخرین برام . همش میترسه و شبا کابوس میبینه. بهانه جو هستش . بچه کوچکترم پسره ۶ ماهشه خیلی هم دوستش داره
    لطفا راهنمایی کنید

    • در پاسخ به علی
      با سلام
      نیاز است ابتدا یک مشاوره دقیقی انجام پذیرد و به دنبال آن تکنیک های لازم در برخورد با کودک در لحظاتی که فرمودید به شما آموزش داده شود…

  • سلام من یک پسر ۶ ساله دارم و متاسفانه پدرش خیلی دیر به دیر میومد خونه تقریبا هر ۴-۵ ماهی یکبار و گاهی هم بیش‌تر طول میکشید .
    در حال حاضر هم ایران نیست و ما به منزل مادر خودم نقل مکان کردیم .
    پسرم هر شب برای پدرش گریه میکنه و شروع میکنه به کتک زدن من .
    و فکر میکنه چون من هستم ، پدرش نیست .
    نمیدونم چه جوری باید باهاش رفتار کنم . لطفا راهنماییم کنید .

    • در پاسخ به آرمینا
      با سلام
      اگر شرایط اجبارا به این سمت و سو رفته که پدر زمانهای زیادی نباشد باید برای کودک با استفاده از نمادها و قصه ها معانی ای در این مسیر ایجاد کرد و ارتباط با پدر را به طرق دیگر حفظ کرد. گاهی یک عکسی از پدر که دم دست است و در مورد احساس های دلتنگی کودک در مورد پدرش با دیدن عکس صحبت می شود و اجازه برون ریزی هیجانی به طرق صحیح تری به او داده می شود. به هر حال نباز است که شما در این زمینه آموزش کامل را ببینید, با یک مشاور در ارتباط باشید…

    • در پاسخ به نسترن
      با سلام
      نیاز به بررسی بیشتری است تا مشخص شود این خشم ناشی از کمبود مهارت های اجتماعی لازم در کودک و یا ناشی از مشکلات رفتاری یا تربیتی می باشد…در هر حال نیاز است شما به او کمک کنید تا خشمش را از طریق زدن بیان نکند و آن را ابراز نماید ، به او نحوه ی ارتباط صحیح و دوستی را آموزش دهید و الگوهای مناسب از رفتار را از طریق بازی و قصه به او نشان دهید…

  • سلام. دخترم ۴ سالش رو تموم کرده. برای به دست آوردن خواسته هاش زیاد گریه میکنه و من برای اینکه این عادتش رو ترک کنه به گریه هاش توجه نمیکنم و گاهی وقتها بهش میگم برو تو اتاقت و هر وقت که گریه کردنت تموم شد بیا بیرون. و در مقابل بچه های هم سن خودش هم برای اینکه به خواسته اش برسه زیاد گریه میکنه. مثلا موقع بازی برای گرفتن اسباب بازی از دست دوستش گریه میکنه. یا مثلا اگه به بچه ای بگه بیا بازی کنیم و اون بچه بهش توجه نکنه و باهاش بازی نکنه گریه میکنه لطفا راهنماییم کنین چیکار کنم؟؟؟ در ضمن من هم آدم صبوری نیستم و در مقابل گریه های دخترم زود عصبانی و کلافه میشم

    • در پاسخ به لیلا
      با سلام
      والد عزیز زود عصبانی شدن شما و واکنش زیاد به گریه هایش این مشکل را ادامه دارتر می کند شما باید ضمن همدلی مناسب با کودک در هنگام ناراحتی ، او را به حل مسیله از راه های مختلف با همفکری خودش و شما رهنمون سازید…

  • سلام دخترم سه سال و نیم است خیلی لوس و ننره وبرای هرچیزی گریه میکنه از صبح که بیدار میشه تا شب که میخواد بخوابه بیشتر وقت درحال گریه کردنه طوریکه من هم عصبی شدم و گاهی اوقات مجبور میشم بزنمش تا ساکت بشه اطرافیانم به من میگن چطوری تحملش میکنی ما دور از خاانواده ایم و توی شهر دیگه ای زندگی میکنیم و دخترم توی خونه همیشه تنهاست. به تازگی هم به حرفهای من گوش نمیده و توی انجام کارهای شخصی اش هم خیلی تنبله لطفا راهنمایی ام کنید که باهاش چه رفتاری داشته باشم

    • در پاسخ به سمانه
      با سلام
      مادر گرامی خستگی شما قابل درک است ولی تنبیه کودکان چه به صورتی فیزیکی و یا روانی به نوعی کودک آزاری محسوب می شود، پس لطفا صبور باشید. یکی از کلیدهای حل مشکل شما در بازی کردن با کودکتان در طی روز و وقت گذاشتن برای او می باشد،سعی کنید از امروز حداقل سه تا یک ساعت برای او وقت بگذارید،خواهین دید که کودکتان پس از چند روز آرامتر می شود و کمتر گریه می کند.برای گرفتن اطلاعات بیشتر و بررسی دقیقتر در صورت تمایل با خطوط کودک فردا در تماس باشید.

  • سلام دختری سه ساله دارم ولی صحبت نمی کنه . اما همه چیز متوجه می شه با بچه های دیگر ارتباطش خوبه . فقط درحد یک کلمه صبحت می کنه نه همه کلمات بیشتر اشاره می کنه برای نیازهایش. لطفا راهنمایی کنید.

  • با سلام
    پسر ۴٫۵ ساله بنده شبها در تخت جیش می کند. البته با توجه به مثبت بودن سابقه ژنتیک بر او سخت نمی گیرم، هنگام جیش کردن نیز بر خلاف معمول در نزدیکی صبح است. اما مشکل بنده که به تازگی اضافه شده این است که اکنون در هنگام بیداری و با آگاهی نیز گاهی جیش می کند . مثلا با وجود بیدار بودن در تخت جیش می کند و علت را خوابم می امدو … بیان می کند.دستشویی دارای چراغ روشن و در نزدیکی تخت است . یا چند شب گذشته دیدم خیس است و در وسط خانه جیش کرده بود،در کل با وجود بیدار بودن و آگاهی جیش کردن مرا نگران کرده است.
    از پوشید شورت نیز خوشش نمی اید و شورتش مرتب در می اورد و بعد شلوارش را می پوشد می گوید شورت اذیتم می کند.
    پیشاپیش از راهنمایی هاتون سپاسگذارم

    • در پاسخ به منتظری
      با سلام
      در مرحله اول مطلوب است کودک شما از نظر عفونت ادراری مورد بررسی قرار بگیرد، در صورت نبود هیچ نوع مشکل فیزیولوژیکی یا تاثیر مصرف برخی دارو ها، علل دیگری مطرح میشود،مانند: وجود یک بازدارنده روانی مانند خشم درونی یا ناراحتی کودک از موضوع خاصی که اخیرا برایش پیش آمده، که نیازمند بررسی است. برخی زمانها کودکان در مورد مواردی که آموزش می بینند “برگشت “را تجربه می کنند که نیاز به آموزش مجدد همراه باتشویق دارد. تنبلی کودک، که نیاز به ایجاد انگیزه و تشویق دارد و مطلوب است از کودک در امر تمیز کردن محلی که ادرار کرده بدون هیچ نوع خشونتی کمک گرفت. تقویت ماهیچه های مثانه با تشویق کودک در طی روز که در هنگام داشتن ادرار خودش را برای مدت زمانی نگه دارد و سپس به دستشویی برود و استفاده از تمرین منقطع ادرار کردن. برای بررسی دقیقتر با مشاورین کودک فردا در تماس باشید…

  • با سلام پسر ۶ سال و ۹ ماهه دارم.بیشتر دوست دارد در تنهایی با همسالان خودش به ارضاء نیازهای جنسی بپردازد.از آینده نگرانم مرا راهنمایی فرمایید

    • در پاسخ به منصور
      با سلام
      والد عزیز در سن کودک شما به دلیل نبود هورمون های جنسی واژه ای به نام ارضائ جنسی وجود ندارد، و این عمل کودک شما صرفا یک کنجکاوی جنسی می باشد که ممکن است از عوامل متعددی منشا گرفته باشد مانند: عدم آموزش به کودک/ یادگیری/ اضطراب و … که نیاز به بررسی بیشتری دارد،در صورت تمایل با مشاورین کودک فردا در تماس باشید.

  • با سلام دختری ۴ ساله وپسری ۲ ساله دارم که اصلا دوست ندارن لباس عوض کنن موقع بیرون رفتن هم یا قایم میشن که لباس نپوشن یا هم با جیغ و داد و دعوا وگریه میپوشن و شبها هم توی خواب خیلی گریه میکنن چیکار کنم با تشکر

    • در پاسخ به سهیلا
      با سلام
      مادر عزیز اکثر کودکان تعویض لباس را دوست ندارند و معمولا اگر والدین نداند از چه روشی استفاده کنند همانند شما این زمان به جار و جنجال همیشگی تبدیل میشود پس نکات زیر را هنگام لباس پوشاندن به کودکانتان رعایت کنید:
      اگر قرار است جایی بروید از قبل به کودکانتان آمادگی ذهنی بدهید/حداقل نیم ساعت قبل از زمان موعد کودکانتان را آماده کنید تا آنها متوجه عجله شما نشوند/ از قبل لباس های آنها را آماده در مکانی که کودکانتان بتوانند آن را ببیند قرار دهید/به کودکان جدا از هم لباس بپوشانید اول کودک بزرگتر و بعد کوچکتر یا بلعکس/ سعی کنید با بازی،شعر یا مسابقه لباس آنهارا بپوشانید/ از خودشان در لباس پوشیدن کمک بگیرید

  • باسلام دختر۴ ساله ام بیشتر باعروسکهاش بازی میکنه ومیگه من مامانشونم وهمه عروسکهارو بچه خودش میدونه و حتی دنبال کسی میگرده که بابای بچه هاش بشه ایا این مورد نگران کننده است یا نه؟ مورد دیگه اینکه دخترم توی مهد کودک وسایل دوستاش رو برمیداره واسه خودش لطفا راهنماییم کنین

    • در پاسخ به ستایش
      با سلام
      کودکان در این سن به دلیل تخیلات قوی که دارند با توجه به کارتون هایی که نگاه میکنند یا حتی دیدن زندگی اطرافیان شروع به خیالپردازی در مورد خودشان میکنند و فانتزی هایی برای خودشان میسازنند مانند اینکه دنبال همسری برای خودشان هستند یا حتی یکی از پسران دوستان یا اقوام را همسر خود می دانند ، که جای نگرانی ندارد. فقط سعی کنید در انتخاب برنامه هایی که کودکتان می بیند دقت بیشتری کنید و در حضور کودکتان درباره ی مسائلی که مناسب سن کودک نیست صحبت نکنید. کودکان معمولا در این سن تا سال های اول ابتدایی ممکن دست به چنین کارهایی بزنند به دلیل اینکه تحت کنترل شدید خواسته هاشان هستند. به هیچ عنوان در مورد این کار کودکتان از کلمه دزدی استفاده نکنید. هر وسیله ای را که کودکتان برداشته با کمک خودش به صاحبش برگردانید و از کودکتان بخواهد از آن فرد معذرت خواهی کند و برای کودک در مورد اینکه وقتی او وسایل دیگران را بر می دارد در آنها احساس ناراحتی بوجود می آورد صحبت کنید.

  • با سلام دختر ۴ساله ای دارم که از بدو تولد زیاد گریه می کند و در برخورد با دیگران و حتی پدر و مادر بزرگش نیز سخت ارتباط برقرار می کند و در موقع ارتباط با دیگر بچه ها و در قبال خواسته اش خیلی زود کنار می کشد.جدیدا زیاد بهانه گیری می کند و شب ها دندان قروچه دارد ضمن اینکه با کوچکترین احساس گرما و بخصوص شب ها پشت کمر و پشت سرش زیاد تعریق دارد آیا ممکن است ارتباطی بین این نوع رفتار و این عوامل وجو داشته باشد. با تشکر

    • در پاسخ به مرتضی
      با سلام
      نیاز به بررسی بیشتری است ولی در کل دندان قروچه هم می تواند عامل فیزیکی و هم روانی داشته باشد.ابتدا مشورتی با پزشک داشته باشید و سپس برای بررسی روابط اجتماعی او و وضعیت روانیش با خطوط ما در تماس باشید.

  • دختری ۳٫۷ ماهه دارم که وقتی بچه ها اونا میزنند حتی بچه هایی که کوچکتر از اونند می ایستد وفقط گریه می کند حتی مثلا وای میایستد تا موهاشا بکشند وبعد تنها گریه میکند حتی فرار هم نمی کند نمیدانم با اون چکار کنم

    • در پاسخ به مریم
      با سلام
      نیاز است که کودک بیشتر در محیط های اجتماعی قرار گیرد و با همسالانش وارد بازی شود تا رفتارهای اجتماعی در او شکل گیرد و یکی از این رفتارها مسیله دفاع از خود است که شما می توانید در قالب بازی های نمایشی و قصه ها گام به گام این موضوع را به او آموزش دهید.برای آشنا شدن با این بازی ها با مشاورین ما در تماس باشید.

  • سلام دختر چهار ساله دارم بااینکه انقدبهش توجه و محبت میکنم اگه کسی بهش محل نزاره مثل عمه یا خاله ناراحت میشه و اعتماد به نفسش پایین میاداینقدر این قضیه براش مهمه واون محیط رو ترک میکنه چکار کنم که این قضیه براش انقد مهم نباشه که احساساتش جریحه دار بشه ممنون

    • در پاسخ به فاطمه
      با سلام
      پس از در نظر گرفتن احساس کودک و همدردی با او می توانید از طریق روش حل مساله کنار آمدن با موضوعات ناراحت کننده را با او مرور کنید. حق دارد ناراحت شود ولی می تواند صرفا پاسخ های منفعلانه و منفی به موقعیت ها ندهد، می توانید از طریق نقاشی کردن کمک کنید احساساتش را بیان کند و در نتیجه راحتتر با آنها کنار بیاید. برای مشاوره دقیق تر با خطوط ما در تماس باشید.

  • با سلام
    یک پسر ۴ ساله دارم . با توجه به اینکه منزل دور از محل کار میباشد معمولا شبها دیر به منزل میرسم . از رفتار فرزندم که از مادرش سئوال میکند میگوید که دوست دارد دائما در کوچه بازی کند با پسران بزرگتر از خودش دوستی کند و دائما وسایل خود را به آنها می دهد و می گوید که با من دوست میشوید . با بچه های کوچک تر از خودش زیاد بازی نمیکند لطفا در خصوص رفتار مناسب با فرزند خود مرا راهنمائی کنید .

    • در پاسخ به مرتضی
      با سلام
      کودک شما در این سن و سال نیاز به همبازی دارد که باید در محیط های مناسب و قابل کنترل مثل مهد کودک این دوستیابی و ارتباط با دیگران صورت گیرد.ارتباط برایش مهم است و برای آن خرج می کند اما شما می توانید پیامد دادن زیاد اسباب بازی هایش را برایش توضیح دهید و محدودیت هایی در این زمینه برایش بگذارید. برای مشاوره کامل تر با خطوط کودک فردا در تماس باشید.

  • با سلام
    پسری ۲سالو ۷ماهه دارم شکر خدا دعای فرج وچندتا سوره کوتاه
    قران رو حفظ کرده اما زمانی که عصبانی میشه یا در محیطی که باب
    دلش نیست یا حتی ان مهمانی که به منزل میاد و خوشش نیاد کلمه
    سگ را به طرف میگه البته این حالت شامل همه مهمانها نمیشه که من هم به خاطر اینکه از این حالت فاصله بگیره جلو مهمانها ازش میخوام دعا بخونه تا ان کلمه رو فراموش کنه اما فایده نداره
    حتی با خودم به مسجد میبرمش که اجتماعی بار بیاد لطفا کمکم کنید
    که چکار کنم بچه این کلمه را دیگر تکرار نکنه

    • در پاسخ به مجتبی
      با سلام
      والد گرامی کودکان هنگامی که اولین بار کلمه ای را یاد میگیرند شروع به امتحان آن برای جلب توجه اطرافیان میکنند. هنگامی که اطرافیان به کودک توجه نشان میدهند حال مثبت باشد یا منفی ، از آنجا که نیاز به جلب توجه در کودک مرتفع شد باز هم به کاربرد این کلمه ادامه میدهد. بهترین برخورد با این کودکان بی توجهی کامل به آنان هنگام به کار بردن این کلمات میباشد در صورت به کار بردن این روش و عدم دریافت جواب مطلوب نیاز به بررسی بیشتر می باشد. میتوانید از مشاورین کودک فردا در این زمینه کمک بگیرید.تهران: ۹۰۹۲۳۰۱۶۹۳ شهرستانها: ۹۰۹۹۰۷۰۳۱۶

  • با سلام پسر من ۴ سالشه متاسفانه توی خونه موقعی که مهمان میاد یا بیرون میریم خیلی بهانه گیری میکنه بر خلاف موقعی که تنها هستیم حرف شنوی خوبی داره در جمع اصلا حرف گوش نمیدهو بهانه گیری میکنه و بیشتر به طرف بازیهای خشن میره (شمشیر بازی . بزن بزن .پلیس بازی

    • با سلام
      والد گرامی گاهی اوقات علت این گونه رفتار های کودکان مربوط به اشتباهات رفتاری ما به عنوان والد می باشد بدین معنی: هنگامی که شما و کودک در خانه هستید ناخواسته توجه شما به اندازه کافی به کودک است ولی در مهمانی ها کودک را فراموش می کنید و به اطرافیان می پردازید و این یک عامل ناراحت کننده برای کودک می باشد و او سعی در جلب توجه شما می کند و به مرور زمان یاد گرفته وقتی کاری بر خلاف میل شما انجام می دهد شما به او توجه می کنید. پس سعی کنید در مهمانی ها گاهی نیز به کودک خود توجه کرد واو را تشویق کنید حتی از او در کارها کمک بگیرید یا زمان اندکی را به بازی با او اختصاص دهید.

  • با سلام
    پسر من ۵ ساله است. با توجه به سنش بچه عاقل و صبوری هست و با اکثر بچه ها دوست میشه.ولی بعضی موقع ها در مفابله بعضی بچه ها که بی ادبی میکنند هیچ عکس العملی نشون نمیده. البته این رو هم بگم که کوروش مهد هم میره و مربیشون از رفتارش خیلی راضیه و کلا بی ادبی بلد نیست. بعضی وقتها میترسم که این از خود دفاع نکردن ها دلیل بر این نباشه که اعتماد به نفسش پایینه.از طرفی نمیدونم درمورده بد اخلاقی و بدرفتاری بعضی بچه های دیگه چه عکس العملی باید داشته باشم و به کوروش چی یاد بدم؟

    • با سلام
      لازم نیست که کوروش نسبت به بداخلاقی ها و بی ادبی های کودکان دیگر دایما عکس العمل نشان بدهد،همین اندازه که می داند این ها کارهای خوبی نیستند و شما در قالب بازی ها و داستان ها صفات خوب و عادی را بیان می کنید کافی است. اما اگر این بی ادبی های دیگران باعث آسیبی به کوروش شده و او نتوانسته از خودش دفاع کند،جای بحث دارد و شاید لازم باشد مهارت هایی در مورد دفاع از خود به او آموزش داده شود. با خطوط ما در تماس باشید …

  • با سلام دختر ۴ساله ای دارم که قبلا از کودکان در مقابل خود دفاع میکرد اما الان وقتی بچه ای اونو میزنه اون هیچ عکس العملی نشون نمیده و کتک میخوره چطور باید باهاش رفتار کنم.دوست ندارم بیخودی بچه ها رو بزنه اما میخوام از خودش دفاع کنه.

    • با سلام
      آموزش زدن و خشونت درمقابل خشونت صحیح نمی باشد.بلکه باید آرام آرام به کودکی که مورد خشونت از طرف کودکی دیگر قرار می گیرد آموزش داد که جمله ای کلیدی مثل : ” تو حق نداری به بدن من ضربه بزنی ” یاد داد و سپس از او خواست که از فرد بزرگسالی کمک بگیرد. یا اگر تنها بود آن جمله را تکرار کند و از کودک دیگر کمی فاصله بگیرد.این توضیحات را از طریق بازی در خانه و ایجاد موقعیت هایی که کودک در آن درگیر است (از طریق نمایش) به کودکتان مرحله به مرحله آموزش دهید…

    • با سلام
      باید بررسی شود چه مواقعی بیشتر این کا ر را انجام می دهد و آرام آرام به او آموزش داد خواسته ها و یا خشمش را در زبان عصبانیت به گونه ای اجتماعی تر بیان کند.برای آموزش مهارت مدیریت خشم به کودکتان با مشاورین خط کودک فردا در تماس باشید.

  • سلام ممنون بابت مطالبتون دختر چهار سال ونیمه من متاسفانه توی خونه وتنها در مقابل اشنایان اقدام به صحبت با صدای بلند و به قول بقیه زبان درازی میکند که دیگران عکس العمل بد نشون میدن این رفتارش به طرز عجیبی به عمه اش شباهت دارد این ترس برای من هست که شاید ژنتیک از اموزش زورش بیشتر باشه.چکار باید بکنم ممنون

    • در این سن کودک شما آرام آرام با مهارت های اجتماعی آشنا می شود شما باید از طریق تشویق کودکتان زمانی که با تن صدای مناسب صحبت می کند ،عادت های مناسب را در او شکل دهید. اما به شدت از برچسب گذار ی بر روی کودکتان که شبیه کسی است خودداری کنید.دخترتان فقط شبیه خودش است و این را باید درک کند…

پاسخی دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


− 2 = شش

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>